QN Sport+ Television N.V.

Koi Carper zet achterstand tegen SCVU om in zege

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Koi Carper heeft zijn eerste zege op zak in de mannen eersteklassencompetitie van de Surinaamse Basketbalassociatie. Dat heeft het team te danken aan een ‘comeback’ tegen de Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU). Na een achterstand van 28-39 bij de rust, werd het donderdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal uiteindelijk 69-56 voor Koi Carper.

“We hebben iets geprobeerd om SCVU aan te pakken in de tweede helft. En dat was zone press-verdediging”, zegt de winnende coach Ludwig Belgrave tegen de Ware Tijd. Hij laat optekenen dat zijn team willing is om te werken en luisteren. “De jongens moeten wennen aan verschillende situaties. Ze moeten ook kunnen spelen vanuit een achterstand, die mentale switch moeten ze kunnen maken.”

 

Vooral in de aanval was SCVU in de eerste helft op scherp. Mark Kortram liet zich van zijn beste zijde zien en nam elf punten voor zijn rekening. Hij kreeg hulp van Kofi Vreden en Daniël Zebeda die respectievelijk tien om acht punten voor SCVU noteerden. Echter, hun puntentotaal bleek onvoldoende te zijn na de rust.

Archinio Prado van Koi Carper nam zijn team op sleeptouw. Hij werd topschutter met zestien punten. De achterstand werd nog kleiner in de derde quarter na snelle breaks van Danzell Anantoewe (12 punten) en Matthew Palmtak (8). Ook de wisselspelers Daviëro Dompig en Vincent Benjamin hadden een aandeel in de overwinning. Ze scoorden elk acht punten.

 

SCVU-coach Miguel Mercuur: “Concentratieverlies en veel turnovers hebben ertoe geleid dat we hebben verloren. We moesten veel beter verdedigen en hadden meer geduld moeten hebben in de aanval. We hadden ook fout-problemen en konden niet zomaar onze spelers inzetten.” De wedstrijd tegen Koi Carper was de eerste verliespartij van zijn team.

Andere uitslagen: Ruckers – De Schakel 92-58. Jason Fisher (Ruckers) 33 punten, Ivanyldo Ho A Hing (De Schakel) 13; U19: SCVU – Flora Ballers 69-61. Jeremy Hek (SCVU) 21 punten, Jermelcio Wartes (Flora Ballers) 27; Rialto/Hurricanes – De Schakel 66-30. Chabellie Olieberg (Rialto/Hurricanes) 33 punten, Sourrono (De Schakel) 10 punten.

 

DTSNV

Schema zondag: jongens U16: Yellow Birds – SCVU; CLD – De Arend; vrouwenhoofdklasse: De Arend II – SCVU; Ballers Club Wanica – Rialto/Hurricanes; mannenhoofdklasse: De Arend – De Schakel; Ruckers – SCVU.

Dwtonline.com