QN Sport+ Television N.V.

Konya 2021: Pallees elfde op kogelstoten

PARAMARIBO — Surinames Janique Pallees is als elfde geëindigd op het onderdeel kogelstoten tijdens de vijfde Islamic Solidarity Games in Konya, Turkije. Volgens de officiële website van de spelen kwam hij tot een beste afstand van 16,01 meter.

Marlon Veira is als coach meegereisd. Hij zag zijn pupil ver van zijn nationaal Surinaams record blijven. Pallees’ beste afstand ooit is 17,02 meter. Met die afstand zou hij als tiende zijn geëindigd. Aanvankelijk was ook Jalen Lisse ingeschreven, maar de sprinter (100 en 200 meter) is niet afgereisd.

 

Op de eindrangschikking van het onderdeel kogelstoten, geplaatst op de website van de spelen, staan er elf deelnemers. Karahan Alperen van gastland Turkije veroverde de gouden plak met een afstand van 20,46 meter. Het zilver en brons waren voor respectievelijk Tolo Mohamed van Saudi-Arabië (20,12 meter) en Mahmoud Abdelrahman van Bahrein (19,44 meter).

 

Aanvankelijk hadden de spelen vorig jaar moeten worden gehouden – vandaar Konya 2021 – maar zoals vele internationale sportevenementen werden ze verschoven vanwege de Covid-19-pandemie. Suriname zit ook met basketballers, taekwondoka’s en zwemmers in Turkije. De onderdelen 3×3 basketbal en zwemmen starten op 13 augustus.

 

DTSNV

Taekwondo is dinsdag aangevangen. De Surinaamse vechters Jamal Arnhem (-63 kilogram) en Jorano Snip (-68 kilogram) staan woensdag op de mat. Blikvanger Tosh van Dijk komt donderdag in actie. Jurmen Amiena is de coach van het trio.

Dwtonline.com