QN Sport+ Television N.V.

Konya 2021: Taekwondoka’s Arnhem en Snip verliezen

PARAMARIBO — De vijfde Islamic Solidarity Games zitten erop voor Jamal Arnhem en Jorano Snip. De Surinaamse taekwondoka’s verloren woensdag hun gevecht in Konya, Turkije. Tosh van Dijk (-74 kilogram) staat vrijdag op de mat in Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu. De weging is donderdag.

 

Arnhem kwam woensdag uit in de gewichtsklasse -63 kilogram. Op de website van de spelen staat vermeld dat de Marokkaan Wasfi Abdelbasset de gouden plak veroverde. In de finale versloeg hij de Turk Hakan Recber. De bronzen medailles gingen naar Niyaz Pulatov van Uzbekistan en Mohammadsadegh Dehghanisaloomahalleh van Iran.

 

Snip vocht in de categorie tot 68 kilogram. Ulugbek Rashitov van Uzbekistan pakte de titel ten koste van Javad Aghayev van Azerbaijan. Thuisvechter Ferhat Can Kavurat en de Senegalees Lo Mouhamadou Mansour moesten genoegen nemen met brons.

 

DTSNV

Gastland Turkije steekt met kop en schouders boven de overige landen uit in het medailleklassement. De Turkse sporters hebben al 51 medailles gewonnen: 22 goud, zeventien zilver en twaalf brons. Op straatlengte achterstand volgen Iran (6-11-6), Kazachstan (5-1-5), Uzbekistan (4-4-9) en Marokko (4-3-5). Van de 56 landen die participeren hebben 24 tot nu toe minimaal één medaille behaald. Suriname en buurland Guyana behoren tot de 32 landen zonder eremetaal.

Dwtonline.com