QN Sport+ Television N.V.

Krajicek strikt met Kyrgios ‘favoriet’ voor eindzege ABN Amro Tournament

Richard Krajicek heeft donderdag Nick Kyrgios vastgelegd voor de komende editie van het ABN Amro World Tennis Tournament. De toernooidirecteur bestempelt de Australiër direct als “één van titelfavorieten” voor het toernooi in februari.

“Kyrgios is in veel opzichten een spraakmakende speler, maar zijn briljante tennis staat bij mij voorop”, zegt Krajicek over het 23-jarige enfant terrible. “Je ziet hem soms dingen op de baan doen waarvan je eigenlijk denkt dat het niet mogelijk is.”

De Australische nummer achttien van de wereld zou dit jaar ook te zien zijn in Rotterdam, maar hij trok zich kort voor de start van het evenement terug met een elleboogblessure. Enkele maanden voor de edtie van 2017 meldde de basketbalfan zich af omdat hij liever aanwezig was bij de All Star-wedstrijd van de NBA.

“Het is mooi dat de fans in Rotterdam nu eindelijk live kennis met hem zullen kunnen maken. Hij is zeker een van de kanshebbers op de titel”, aldus Krajicek, die Kyrgios wist vast te leggen door hem via Twitter te vragen.

De Japanner Kei Nishikori en de Zuid-Koreaan Chung Hyeon doen van 9 tot en met 17 februari ook mee in Ahoy. De rest van het deelnemersveld is nog niet bekend.

De 45e editie van het ATP-toernooi in Rotterdam werd begin dit jaar gewonnen door Roger Federer, die daarmee de nummer één-positie op de wereldranglijst overnam van Rafael Nadal. In de finale was de Zwitserse routinier met tweemaal 6-2 te sterk voor Grigor Dimitrov.