QN Sport+ Television N.V.

Kromowidjojo weer wereldkampioen op de 50 meter vrij

Ranomi Kromowidjojo heeft op de slotdag van de WK kortebaan in Windsor haar wereldtitel op de 50 meter vrije slag geprolongeerd. De 26-jarige Groningse was net als twee jaar geleden in Doha de snelste op de sprint in het 25 meterbad. De zwemster tikte als eerste aan in 23,60 seconden.

De kopvrouw van de Nederlandse equipe in Canada bracht haar totale aantal medailles in Windsor op vijf. Eerder pakte Kromowidjojo individueel zilver op de 100 vrij, met de estafetteteams had ze succes op de 4×50 vrij (zilver met de gemengde ploeg én met de vrouwen) en op de 4×100 vrij (brons).

Kromowidjojo maakte haar status als topfavoriete zondagavond volledig waar. In de halve finales had ze met 23,67 al veruit de beste tijd geklokt. De zwemster uit Sauwerd raffelde in de eindstrijd de twee baantjes nog iets sneller af. Kromowidjojo, die bij de WK kortebaan van 2010 ook al wereldkampioene werd op de 50 vrij, bleef wel ver verwijderd van haar eigen wereldrecord dat op 23,24 staat.

Op gepaste afstand eindigde de Italiaanse Silvia Di Pietro als tweede (23,90), het brons ging naar de Amerikaanse Madison Kennedy (23,93). De Deense Jeanette Ottesen, die werd gezien als voornaamste bedreiging voor Kromowidjojo, viel met 24,00 net naast het podium (vierde).

Bron: ad.nl