QN Sport+ Television N.V.

Lakers langs Celtics dankzij buzzer beater in Boston

Rajon Rondo hielp de LA Lakers vannacht met een ouderwetse buzzer beater langs eeuwige rivaal Celtics. In Boston wonnen de bezoekers door zijn rake jumper in de slotseconde de Amerikaans basketbalklassieker met 129-128.

Met nog 11,5 seconden op de klok had Kyrie Irving de thuisclub op voorsprong gebracht. Brandon Ingram deed daarna een poging om de Lakers weer aan de leiding te brengen, maar zijn lay-up werd geblokt. De spelers van Celtics kregen de bal echter niet lekker weg, waarna Rondo – oud-speler van de club uit Boston – in de zoemer raak mikte.

Celtics, recordhouder met 17 landstitels, en Lakers (16) zijn historisch gezien de absolute grootmachten van de NBA. Dit seizoen behoren ze echter niet tot de favorieten. Boston staat nog wel vierde in de Eastern Conferenc, de Lakers staan slechts tiende in West. Ondanks het feit dat de ploeg zich deze jaargang versterkte met LeBron James.

De superster van de Lakers kon mede door blessures nog niet aan de hoge verwachtingen voldoen. In Boston was James met een triple-double – 28 punten, 12 rebounds en 12 assits – weer van grote waarde voor zijn ploeg.

Toronto Raptors boekte tegen Atlanta Hawks al de veertigste zege: 119-101. Pascal Siakam uit Kameroen was met 33 punten het meest productief bij de Canadese ploeg. Portland Trail Blazers versloeg San Antonio Spurs met 127-118, Oklahoma City Thunder won dankzij Russell Westbrook (15 punten, 13 rebounds, 15 assists) van Memphis Grizzlies: 117-95.

Bron : AD.nl