QN Sport+ Television N.V.

Laporta voorkomt met eigen slimmigheidje automatisch ontslag

Clubpresident Joan Laporta zit veilig op zijn plek bij Barcelona, ook als hij het boekjaar 2021/22 afsluit in het rood. Een slimmigheidje van de voormalig advocaat voorkomt dat hij automatisch ontslagen zou worden.

 

In de statuten van Barcelona stond voorheen dat een beleidsbepaler moest vertrekken bij twee negatieve boekjaren op rij. Over het boekjaar 2020/21 noteerde Barcelona een nettoverlies van liefst 481 miljoen euro en ook in het afgelopen seizoen werd er vooralsnog niet voldoende omzet gedraaid om de kosten te dekken. Barça heeft tot en met 30 juni om iets te doen aan het huidige negatieve boekjaar. Dat kan via de verkoop van een speler, Frenkie de Jong wordt regelmatig genoemd, of de verkoop van televisie- of merchandise-rechten.

Voor de positie van Laporta is een grote spelersverkoop in ieder geval niet nodig. De president heeft het volgens AS via de raad van bestuur voor elkaar gekregen om Artikel 67 uit de statuten te slopen. In maart 2021 werd bekend dat Laporta terugkeerde als president van Barcelona, in oktober van dat jaar kreeg de beleidsbepaler voldoende stemmen om het desbetreffende artikel nietig te verklaren.

DTSNV

vi.nl