QN Sport+ Television N.V.

‘ Lastige situatie voor de nationale selectie’

Dean Gorre, bondscoach van de nationale selectie, verkeert momenteel in Engeland op zijn thuisadres, en maakt het onder alle covid-19 omstandigheden goed. Desondanks zit Gorre niet lekker in zijn vel, omdat hij voorlopig niks kan beginnen met de nationale selectie.

Op de vraag naar zijn kijk op het stil liggen van de voetballerij in Suriname, vertelt hij dat je de regels van de regering niet mag negeren en zeker al niet als ook de veiligheid een rol speelt in alles. Dat de competitie is afgelast, ziet hij als een besluit dat gewoon genomen is en dat de focus nu moet zijn op een geode start van het volgend seizoen; het is voor hem te hopen dat deze ook op tijd van start gaat, aldus op het zelfde moment als de competities in andere landen.

Het vervelende aan dit alles is natuurlijk dat alle jongens van de nationale selectie een groot gebrek aan voetbalritme hebben straks; dit kan alleen maar tot achteruitgang leiden, omdat ‘stilstaan’ staat voor achteruitgang. Het enige wat de spelers nu kunnen doen is individueel bezig zijn. Gorre onderhoudt hieromtrent goed kontakt met aanvoerder Claidel Kohinor.

Op de vraag of dit probleem groter is voor amateurvoetballers, geeft de bondscoach toe dat dat inderdaad het geval is; als voornaamste rede geeft Gorre aan dat voetbal onder de amateurs niet de voornaamste broodwinning is.

Dean Gorre moet binnenkort in gesprek met de SVB omtrent een mogelijke contractverlenging.