QN Sport+ Television N.V.

‘Laten we eens zien wie Memphis nu te koop durft te zetten’

Memphis Depay maakt weer een goede indruk bij Barcelona. Na een periode van pendelen tussen de reservebank en de ziekenboeg krijgt de 28-jarige aanvaller het vertrouwen van trainer Xavi Hernández. Dat betaalt hij uit. In de laatste drie wedstrijden was het twee keer raak, waaronder dinsdag tegen Celta de Vigo.

Door de komst van Pierre-Emerick Aubameyang en de wens van Barcelona om nog een aanvaller aan te trekken, leek de rol van Memphis na één seizoen al uitgespeeld. De club zou de Nederlander zelfs al te koop hebben gezet. ‘Laten we eens zien wie Memphis nu nog aan durft te bieden bij andere clubs’, schreef Marca na de wedstrijd tegen Celta de Vigo. Memphis opende de score in dat duel.

‘Het zag er heel slecht uit voor Barcelona, dat geen echte kans creëerde tegen Celta. Tot Memphis opdook’, vervolgde de krant. ‘De Nederlander profiteerde van een goede actie van Ousmane Dembélé en opende de score. ‘Xavi geeft hem het vertrouwen met een derde basisplaats op rij en Memphis betaalt dat terug met doelpunten. Als hij zo doorgaat, willen we nog weleens zien wie hem te koop durft te zetten.’

 

Xavi had een nieuwe rol voor Memphis als nummer 10 achter Aubameyang. Dembélé en Ferran Torres stonden op de flanken. El Mundo Deportivo zag dat die keuze goed uitpakte. ‘Memphis en Aubameyang werden de hoofdrolspelers van de avond. Door zijn goal bleef Memphis bovenaan het clubtopscorersklassement, al staat Aubameyang op slechts één doelpunt afstand.’

 

DTSNV

Bij Sport was men gezien de cijfers niet erg onder de indruk van Barcelona, maar Memphis kreeg wel een 7 van de krant. ‘Voor hem maakt het niet uit of Barcelona goed of slecht speelt, want hij maakt gebruik van zijn eigen kwaliteiten. Memphis wisselde fouten af met goede acties en maakte zijn dertiende goal van het seizoen’, besloot de krant, die het optreden van Memphis ‘normaal’ noemde.

vi.nl