QN Sport+ Television N.V.

‘Leiding Everton beslist over mijn positie, niet ik’

Ronald Koeman krijgt Everton maar niet goed aan het voetballen.  “Als de clubleiding denkt dat ik niet de juiste man ben, vertellen ze me dat”, aldus de Nederlander die donderdagavond in eigen huis met 2-1 onderuit ging tegen Olympique Lyon in de strijd om de Europa League.

“Natuurlijk als het elftal niet wint en niet speelt op een manier waarop ze dat kunnen, dan wordt er altijd naar de manager gekeken. Het uiteindelijke besluit over mijn positie ligt bij de club en niet bij mezelf”, aldus Koeman op de website van de BBC.

Na drie duels in Europa League heeft Everton niet alleen slechts één punt. In de competitie staat de club zestiende en scoorde het in acht duels maar vijf keer. Koeman mocht wel voor zo’n 150 miljoen euro aan nieuwe spelers verwelkomen.

Eerder van de week liet Koeman weten dat hij de volledige steun geniet van de leiding van Everton. Die conclusie trok hij na een gesprek met voorzitter Bill Kenwright en grootaandeelhouder Farhad Moshiri van de club uit Liverpool. “We hebben gepraat over voetbal”, vertelde Koeman. “Ze hebben het niet zo gezegd, maar ik heb het gevoel dat ze achter het team en de trainer staan.”
Telesport