QN Sport+ Television N.V.

Lewandowski wil niet weg bij Bayern: ‘Hoef mezelf niet te bewijzen’

Waar ligt de toekomst van Robert Lewandowski? Als we de goalgetter zelf moeten geloven, is dat ‘gewoon’ bij Bayern München. En nog lang, bovendien. ‘Leeftijd is maar een getal.’

Iedere transferzomer wordt de Poolse superspits wel (al dan niet zijdelings) gelinkt aan een Europese topclub. Zijn naam valt zo nu en dan bij Chelsea, al zijn die met Romelu Lukaku voorlopig wel voorzien van een uitstekende aanvalsleider. Ook het altijd naar supersterren zoekende Real Madrid passeert regelmatig de revue, terwijl Manchester City deze zomer niet alleen op Erling Haaland en Harry Kane zou hebben gejaagd, maar ook op Lewa.

 

Nu is de Pool zelf ingegaan op zijn toekomst. Lewandowski nam dinsdag de Gouden Schoen in ontvangst, de prijs voor Europees Topscorer van het Jaar. Rondom die ceremonie besprak hij alle geruchten. ‘Maar ik hoef mezelf niet in een andere competitie dan de Bundesliga te gaan bewijzen’, verzekerde Lewandowski (die nog een contract tot medio 2023 heeft) desgevraagd.

En dus is hij niet van plan om binnenkort naar Engeland of Spanje te verhuizen. ‘Als ik mezelf wil meten met de allerbesten uit andere topcompetities, dan kan ik dat in de Champions League doen. Ik ben honderd procent gefocust op Bayern, dat is het enige waar ik aan denk. Ik ben nog steeds hier, en dat zal ik ook nog lange tijd zijn. Mijn leeftijd? Dat is maar een getal. Ik heb nu volgens mij de beste statistieken die ik ooit heb gehad. Ik ben als een goede wijn: ik hoop alleen maar beter te worden.’

vi.nl