QN Sport+ Television N.V.

Lille weigert megabod Newcastle op Botman

Lille heeft een bod van liefst 35 miljoen euro van Newcastle United op Sven Botman naast zich neergelegd. De kampioen van Frankrijk wil de verdediger niet laten gaan.

Newcastle United beschikt sinds de overname door een Saoedisch consortium over bijna onbeperkte middelen en wil zich, ingegeven door de grote degradatiezorgen, deze transferperiode flink versterken. Dat gaat nog niet van harte. Anderhalve week na de opening van de markt kon alleen nog maar vleugelverdediger Kieran Trippier als aanwinst worden begroet.

 

In een poging om de defensie van meer nieuw bloed te voorzien, wordt ingezet op Botman. Lille houdt zijn poot echter voorlopig stijf en staat ook sterk, aangezien het contract met de Nederlander nog doorloopt tot medio 2025.

Botman speelde afgelopen seizoen 37 competitieduels voor Lille, dat sensationeel de landstitel veroverde. Deze jaargang reikte de 22-jarige verdediger tot twaalf optredens.

Ook AC Milan toonde serieuze belangstelling voor Botman, maar De Rossoneri kunnen evenmin voldoen aan de eisen van Lille.

vi.nl