QN Sport+ Television N.V.

Loodzware start voor Emery bij Arsenal

Met Arsenal tegen Manchester City krijgt de eerste speelronde van de Premier League direct een kraker. City, de kampioen van Engeland, komt op zaterdag 11 augustus naar Londen voor een duel met de ploeg van de nieuwe trainer Unai Emery. Een week later wacht een treffen met Chelsea.

De Spanjaard heeft de plek overgenomen van Arsène Wenger, die 22 jaar de leiding had bij Arsenal. Emery begint in Engeland met een ontmoeting met de ploeg van zijn succesvolle landgenoot Pep Guardiola.

Liverpool ontvangt tijdens de eerste speelronde West Ham United, Manchester United treft Leicester City op Old Trafford en Chelsea begint met een uitwedstrijd tegen Huddersfield Town. Het gepromoveerde Wolverhampton Wanderers start het avontuur in de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Everton, de club van technisch directeur Marcel Brands.

Tottenham Hotspur speelt de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen nog op Wembley. De ploeg uit Londen opent het volledig vernieuwde eigen stadion, dat is gebouwd op de plek van het oude White Hart Lane, op 15 september tegen Liverpool. Gedurende de bouw dient Wembley als thuishaven van de Spurs.

Zoals gebruikelijk in Engeland wordt ook gevoetbald op tweede kerstdag (Boxing Day) en op nieuwjaarsdag. Manchester City tegen Liverpool is het opvallendste affiche op de eerste dag van 2019. De Premier League wordt op 12 mei afgesloten met de laatste speelronde.

Telesport