QN Sport+ Television N.V.

Lucas da Costa; de man van de verlossende goal!

Na 5 wedstrijden voetbal binnen 11 dagen op Curacao, heeft de landskampioen van Suriname, sv Robinhood, eindelijk weer voet op eigen bodem gezet. Onder betere omstandigheden kon het ook niet, want de club heeft de felbegeerde tevens welverdiende schaal mee genomen naar huis.
Natuurlijk hebben alle spelers keihard voor het eindresultaat gewerkt, maar er zijn altijd ook enkele uitstekers aan de hand van de individuele bijdrage geleverd aan het spel.

Nadat Lucas Cirilo da Costa Robinhood in de kwartfinale met zijn weergaloze treffer al goud waard was voor de roodgroene formatie, maakte hij zich met zijn doelpunt in de finale bijna onsterfelijk; zijn goal in de 21ste minuut van net buiten de 16 gaat de geschiedenisboeken in als het doelpunt dat Robinhood Concacaf Caribbean Club Shield kampioen maakt. Te bedenken dat Lucas in de periode dat Robinhood voor het laatst Caraibisch kampioen werd, nog maar net geboren was of nog zelf geboren moest worden; de Braziliaan viert op 19 mei namelijk zijn 26ste jaardag.

In gesprek met QN – Sports reporter Katiuscia Sanches geeft hij aan dat er sprake was van een hele zware wedstrijd; de kans die resulteerde in het doelpunt, was ook  de enige kans die hij in de hele wedstrijd kreeg, zou later blijken. Hij is er bijzonder blij mee zijn ploeg zo te hebben kunnen helpen aan de eindzege van het toernooi.

Het wachten vanaf dat moment was nog alleen maar op de aankomst in Suriname voor het warm onthaal van de supporters.

Kopfoto: Katiuscia Sanches (QN-Sports)