QN Sport+ Television N.V.

LUITEN STIJGT OP WERELDRANGLIJST

Joost Luiten is door zijn twaalfde plek in de Nedbank Challenge weer wat posities gestegen op de wereldranglijst. De Rotterdammer klom van de 84e naar de 79e plaats.

Voor Nederlands beste prof staat dit jaar nog één groot toernooi op de kalender en dat is de jaarlijkse afsluiter van de Europese Tour in Dubai, waar de beste zestig spelers van dit jaar op die tour strijden om miljoenen euro’s prijzengeld.

Te veel fouten

Luiten was de afgelopen jaren steeds aanwezig op het Tour Championship in het Arabische emiraat en presteerde doorgaans goed, met de vierde plaats in 2013 als beste resultaat. Hij liet na afloop van de Nedbank Challenge in Zuid-Afrika weten dat zijn spel in orde is van tee tot green, maar ook dat hij met putten naar de holes te veel fouten maakt.

“Als je kijkt naar de statistieken lever ik ten opzichte van de rest van het veld met putten ruim zes slagen in. Het is frustrerend, maar ik blijf optimistisch. De baan in Dubai ligt me goed”, meldt Luiten op zijn website.

Van Dam naar hoogste ranking ooit

Anne van Dam klom op de wereldranglijst van de vrouwen 22 posities naar de 187e plek, haar hoogste ranking ooit. Die stijging dankte de Arnhemse aan haar derde plaats in het Indiase Open in New Delhi.

Shanshan Feng zorgde voor een primeur. Ze is de eerste Chinese aanvoerster van de wereldranglijst. Feng stootte de Zuid-Koreaanse Park Sung-hyun van de troon door deze maand twee toernooien op rij te winnen op de hoogste vrouwentour LPGA. De Chinese won begin van de maand de Japan Classis en afgelopen weekeinde de Blue Bay op het Chinese eiland Hainan.

Bron : Telesport