QN Sport+ Television N.V.

Luiten zakt weg op BMW Masters

SHANGHAI – Joost Luiten is na een matige tweede ronde weggezakt in het klassement van de BMW Masters, het derde lucratieve toernooi uit de Final Series van de Europese Tour. De Nederlander had vrijdag 74 slagen nodig op de golfbaan van Lake Malaren in Shanghai, twee boven par.

Met twee bogeys en een dubbele bogey was Luiten op weg naar een dramatische ronde maar hij wist de schade nog te beperken met twee birdies op zijn laatste twee holes. Hij zakte van de 24e naar de 49e plaats in het tussenklassement.

“Het was geen goede ronde vandaag”, reageerde de 29-jarige golfer. “Gelukkig wist ik op de laatste twee holes nog birdies te maken waardoor het gevoel iets minder slecht is. In het klassement ben ik gezakt maar daar gaan we in het weekeinde wat aan proberen te doen”, blikte hij vooruit. “Zaterdag ga ik op dezelfde voet verder als de laatste twee holes en dan kan er in het weekeinde nog genoeg moois gebeuren.”

De Nederlander heeft een goede eindklassering nodig om te stijgen op de wereldranglijst. Hij is door zijn matige resultaten in dit jaar weggezakt naar de 82e plaats. Een positie bij de eerste vijftig geeft recht op deelname aan alle grote toernooien, zoals de majors en de world golf championships.

De Deen Lucas Bjerregaard staat na de tweede ronde in Shanghai riant aan de leiding door opnieuw een ronde in 66 slagen. Hij heeft tot dusver drie slagen minder dan de Spanjaard Sergio Garcia en de Thaise topper Thongchai Jaidee.

telegraaf.nl