QN Sport+ Television N.V.

Malen én Bergwijn fit, Zoet tweede keeper

 Jeroen Zoet gaat bij PSV verder als tweede doelman. Dat zei trainer Mark van Bommel vrijdag in aanloop naar de thuiswedstrijd van zondag tegen sc Heerenveen. De trainer had goed nieuws voor de fans: Donyell Malen en Steven Bergwijn zijn fit.

Van Bommel passeerde Zoet het vorige duel, bij Willem II (2-1-verlies). De coach vond het niet handig om de doelman op de bank te zetten omdat de camera’s dan op hem gericht zouden zijn. Zoet kreeg pas in Tilburg te horen dat hij derde doelman was en niet Robbin Ruiter. Ruiter was ook boos omdat hij dacht dat hij zou doorschuiven naar het basisteam en niet Lars Unnerstall.

„Jeroen heeft mijn excuses geaccepteerd. Het is een beetje uit de hand gelopen. Maar jullie weten niet het hele verhaal, hoe het gelopen is. Dat ga ik nu ook niet vertellen. Nogmaals, het is niet goed wat wij gedaan hebben. Ik ben verantwoordelijk”, zei Van Bommel vrijdag. „Natuurlijk is Jeroen geïrriteerd, dat komt omdat hij niet speelt.”

De selectie van PSV is nagenoeg weer compleet. Bergwijn en Malen zijn dus weer fit. Zonder die twee aanvallers viel PSV ver terug. De laatste zes duels wist PSV niet te winnen.

„We moeten gaan winnen. Je zoekt als trainer altijd naar verklaringen, ook als je wel wint. Wat is er goed gegaan en wat is er mis gegaan? Er zijn heel veel dingen te verklaren. Excuses tellen niet in de voetballerij, maar die zijn er wel”, doelde Van Bommel op de lange afwezigheid van Bergwijn en Malen.

John de Jong

De relatie tussen Van Bommel en technisch manager John de Jong bij PSV is uitstekend. Dat zei de trainer vrijdag in reactie op een vraag tijdens zijn vooruitblik op de wedstrijd van zondag tegen sc Heerenveen.

„Samen met algemeen directeur Toon Gerbrands vormen John en ik een driehoek die alles met elkaar bespreekt. Daarom is het hier ook zo rustig. Ik snap dat dat soms voor irritatie zorgt bij een aantal mensen”, aldus Van Bommel. „Het is mooi dat er over gesproken wordt. Dat betekent dat mensen het niet leuk vinden dat het rustig is.”

PSV wacht al zes wedstrijden op rij op een overwinning. Juist in deze tijden oogt Van Bommel vrij rustig. „Ik ben trainer van mijn team en ik moet alles rustig analyseren. Het is niet zo dat ik altijd rustig ben”, zei hij.

Telesport