QN Sport+ Television N.V.

Man City duwt Arteta en zwalkend Arsenal dieper in de problemen

Manchester City heeft het geplaagde Arsenal de volgende tik uitgedeeld. The Gunners zijn na drie speelronden in de Premier League nog altijd puntloos en hebben nog geen doelpunt gemaakt.

In het Etihad Stadium beet Arsenal in de openingsfase nog brutaal van zich af, maar na defensief geschutter kwam City binnen tien minuten op voorsprong. Callum Chambers liet zich in het luchtruim eenvoudig aftroeven door Ilkay Gündogan, die alle gelegenheid kreeg de bal achter doelman Bernd Leno te knikken. Een paar minuten later verdubbelde Ferran Torres de score na een ongelukkige touch van Cédric Soares (2-0).

Daarmee was de gifbeker in de eerste helft nog niet leeg voor Arsenal. De bezoekers verloren Granit Xhaka met een rode kaart na een spijkerharde tackle op de opgestoomde João Cancelo. Geen speler kreeg meer rode kaarten dan de Zwitser sinds zijn Premier League-debuut in 2016.

City buitte het numerieke overtal op slag van rust uit door een doelpunt van Gabriel Jesus. De Braziliaan tikte van dichtbij binnen na een fraaie actie van Jack Grealish (3-0). Een aantal Arsenal-fans had op dat moment genoeg gezien en zocht halverwege de uitgang van het Etihad Stadium op.