QN Sport+ Television N.V.

Manchester City beschuldigd van overtreden Financial Fair Play-regels

Manchester City moet vrezen voor sancties vanwege het niet nakomen van de Financial Fair Play-regels over een periode van negen jaar. De Premier League heeft een reeks vermeende schendingen van de reglementen voorgelegd aan een onafhankelijke commissie.

De regerend kampioen van Engeland zou volgens onderzoek van de Premier League in de onderzochte periode (2009-2018) onvoldoende financiële informatie hebben aangeleverd. Daarbij zou het vooral gaan om (ontbrekende) gegevens met betrekking tot de inkomsten (inclusief sponsorinkomsten), aangesloten bedrijven en bedrijfskosten.

 

 

De vermeende overtredingen van Manchester City zijn door de Premier League doorverwezen naar een commissie die de zaak verder opneemt. De Premier League beweert ook dat City in het seizoen 2013/14 en tussen de seizoenen 2014/15 en 2017/18 niet voldeed aan de regels van de UEFA met betrekking tot clublicenties en Financial Fairplay.

De huidige nummer twee in de Premier League zou ook niet hebben meegewerkt aan het onderzoek van de Premier League. Wanneer City schuldig wordt bevonden dan moet de club vrezen voor uiteenlopende sancties, waaronder punten in mindering. In het uiterste geval kan City worden uitgesloten van deelname aan de Premier League.

In 2020 werd City al voor twee jaar geschorst voor Europees voetbal nadat de UEFA oordeelde dat de club tussen 2012 en 2016 de Financial Fair Play-reglementen had overtreden. Via het CAS ontsnapte City destijds aan een daadwerkelijke uitsluiting van Europese competities.

vi.nl