QN Sport+ Television N.V.

Manchester United-spits Edinson Cavani in de problemen door vermeend racistisch gedrag

MANCHESTER – De Engelse voetbalbond FA is een onderzoek gestart naar vermeend racistisch gedrag van Edinson Cavani op sociale media. De Uruguayaanse spits van Manchester United zou op Instagram het woord ’negrito’ hebben gebruikt.

De 33-jarige Cavani beantwoordde een berichtje waarin hij werd gefeliciteerd met twee doelpunten met „gracias negrito.” Volgens United heeft de term ’negrito’ in Engeland een andere lading dan in Zuid-Amerika. De club heeft Cavani daarover geïnformeerd en de aanvaller heeft de post vervolgens verwijderd.

De FA presenteerde voorafgaand aan het lopende seizoen nieuwe regelgeving met betrekking tot racistische en discriminerende uitlatingen. Spelers die zich schuldig maken aan racistisch gedrag worden voor minimaal drie duels geschorst.

Vorig seizoen werden Bernardo Silva (Manchester City) en Dele Alli (Tottenham Hotspur) beiden voor één duel geschorst na een soortgelijk vergrijp.

Cavani bezorgde United zondag met twee doelpunten een overwinning op Southampton (2-3). De winnende goal viel pas in blessuretijd.

 

 

Bron: Telegraaf.nl