QN Sport+ Television N.V.

Manchester United stelt Ole Gunnar Solskjaer aan als manager

Ole Gunnar Solskjaer is benoemd tot interim-manager van Manchester United, zo laat de Engelse club woensdagochtend weten via de officiële kanalen. De oud-aanvaller komt over van Molde FK en heeft getekend tot het einde van het huidige seizoen. Solskjaer wordt bijgestaan door Mike Phelan, Michael Carrick en Kieran McKenna, zo meldt de club.

Solskjaer, eerder als spitsentrainer en manager van het tweede elftal werkzaam op Old Trafford, verlaat Molde FK, waar hij in zes jaar tijd twee landstitels won. Ook was de Noorse trainer even actief voor Cardiff City, waarmee hij degradeerde. De aanstelling van Solskjaer is geen verrassing, want na het ontslag van José Mourinho afgelopen dinsdag was al snel duidelijk dat de oud-aanvaller een van de topkandidaten was.

Dinsdagavond laat kondigde United per ongeluk de komst van Solskjaer al aan. In een snel verwijderde publicatie op de site meldde de club al dat Solskjaer de nieuwe trainer zou zijn. De Noor was tussen 1996 en 2007 actief voor the Mancunians, met 359 wedstrijden en 123 doelpunten tot gevolg. Solskjaer won met de club meerdere prijzen, waaronder een keer de Champions League en zes keer de landstitel.

“Manchester United zit in mijn hart. Ik vind het geweldig om in deze rol terug te keren”, laat Solskjaer weten op de clubsite. “Ik kijk uit naar de samenwerking met deze getalenteerde selectie, de staf en de rest van de club.” Vice-voorzitter Ed Woodward is opgetogen met de aanstelling: “Ole is een clublegende met veel ervaring, zowel op het veld en als coach. Hij leeft en ademt de cultuur van Manchester United. Iedereen is blij dat hij en Mike Phelan terug zijn.”

Bron : ad.nl