QN Sport+ Television N.V.

Maradona rookte sigaar tegen spanning: ‘Wist echt niet dat het niet mocht’

Diego Maradona speelde vier WK’s met Argentinië en was in 2010 bondscoach van zijn land, maar toekijken als supporter blijft voor de Argentijnse voetballegende het lastigste. Tijdens Argentinië – IJsland (1-1) stak hij een sigaar op. Ik rookte tegen de spanning. Ik wist echt niet dat dat niet mocht.

,Vandaag was een moeilijke dag voor de Argentijnen, met veel spanning bij iedereen voor de eerste wedstrijd op het WK. Iedereen heeft zijn manier om met die spanning om te gaan en voor mij is dat om te roken. Ik wist eerlijk gezegd echt niet dat je niet in het stadion mocht roken. Mijn excuses aan alle mensen en de organisatie. Kom op, kom op onze jongens, nu meer dan ooit!” luidt de volledige boodschap van Maradona op zijn Instagram-pagina. Op de borden in het stadion werd wel duidelijk aangegeven dat er niet mocht worden gerookt, maar dat had ‘Pluisje’ blijkbaar over het hoofd gezien.

Maradona maakte Argentinië in 1986 wereldkampioen. Sindsdien hunkeren de Argentijnen naar de derde wereldtitel in de geschiedenis, maar het wil er maar niet van komen. Vier jaar geleden verloor Argentinië in de WK-finale van Duitsland. Argentinië speelt komende donderdag tegen Kroatië en op dinsdag 26 juni tegen Nigeria. Tegen WK-debutant IJsland kwam Argentinië vanmiddag in Moskou niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Aanvoerder en sterspeler Lionel Messi miste in de tweede helft een strafschop.

 

 

Bron: AD.nl