QN Sport+ Television N.V.

Marokkaanse bondsvoorzitter sneert naar genegeerde Ziyech

Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, steunt de veelbesproken beslissing van Vahid Halilhodzic om Hakim Ziyech niet te selecteren voor het toernooi om de Afrika Cup. Volgens Lekjaa heeft Ziyech simpelweg te weinig laten zien in het shirt van De Leeuwen van de Atlas.

Ziyech maakte in oktober 2015 zijn debuut voor de nationale ploeg van Marokko en speelde tot dusver veertig wedstrijden voor de Noord-Afrikanen. Bij de afgelopen interlandperiodes werd de aanvaller van Chelsea echter steeds niet opgeroepen. Bondscoach Halilhodzic verwijt de Champions League-winnaar een gebrek aan discipline en kiest voor andere spelers.

 

Dat Ziyech niet werd opgeroepen voor het toernooi om de Afrika Cup was dan ook geen verrassing. Het blijft wél een veelbesproken onderwerp in Marokko. Ziyech is zonder meer een van de meest getalenteerde spelers, maar zolang Halilhodzic de bondscoach is, lijkt hij een volgende uitnodiging wel te kunnen vergeten.

Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, steunt Halilhodzic in de kwestie. In gesprek met een lokaal radiostation werd de preses gevraagd naar de situatie van Ziyech. Lekjaa wees de interviewer erop dat Ziyech ook al niet werd geselecteerd voor het Afrika Cup-toernooi van 2017, toen Hervé Renard nog de bondscoach was. ‘We hebben toen besloten om hem de tijd te geven, om met een nieuwe gemoedstoestand terug te keren.’

 

Wat Ziyech sinds zijn rentree heeft laten zien, is volgens Lekjaa niet voldoende. ‘We hadden verwacht dat Hakim een speler zou zijn die het nationale team bij de hand zou nemen en naar overwinningen zou leiden, en niet een speler die wacht tot hij de bal ontvangt, zonder daar moeite voor te doen’, deelde de bondsvoorzitter een sneer uit. ‘Op details wil ik verder niet ingaan.’

Voor Marokko begint het toernooi om de Afrika Cup op maandag 10 januari, met een groepswedstrijd tegen Ghana. Gabon en de Comoren zijn de andere tegenstanders in de poulefase. Naast Ziyech wordt overigens ook Noussair Mazraoui genegeerd door Halilhodzic: ook de Ajacied heeft zich in de ogen van de bondscoach niet professioneel opgesteld.

vi.nl