QN Sport+ Television N.V.

Márquez blijft klasse apart op Sachsenring

Marc Márquez heeft voor de tiende keer op rij de MotoGP van Duitsland gewonnen. De vijfvoudig wereldkampioen uit Spanje, de in de kwalificaties al een circuitrecord had gereden, startte ook voor de tiende keer in successie vanaf poleposition.

De 26-jarige Márquez zegevierde in 2010 in de 125cc (Moto3) en in 2011 en 2012 in de Moto2. Sindsdien was hij zeven keer de sterkste in de MotoGP.

Landgenoot Maverick Viñales finishte op de Sachsenring als tweede en de Brit Cal Crutchlow werd derde. De Spanjaard Alex Rins haalde opnieuw de finish niet. Net als vorige week tijdens de TT van Assen ging hij onderuit. Ook de Fransman Fabio Quartararo, de nummer acht van het klassement, finishte niet. Quartararo reed in de beginfase nog even aan kop, na een slechte start van Márquez.

In het klassement breidde Márquez zijn voorsprong op Andrea Dovizioso (Ducati) uit tot 58 punten. Petrucci (Ducati) staat derde op 64 punten. Rins blijft ondanks zijn crash vierde.

In de Moto2 eindigde de Nederlander Bo Bendsneyder als 16e, waardoor hij geen punten overhield aan de wedstrijd. Bendsneyder was als 15e van start gegaan. ,,Op het rechte stuk verloor ik steeds plaatsen en die kon ik maar moeilijk weer goedmaken in het middenstuk”, zei Bendsneyder. ,,Alleen daar heb ik het verloren: op het rechte stuk. Ik had zeker de snelheid om ergens rond de top tien mee te doen. Natuurlijk baal ik van die punten, maar met de wedstrijd ben ik heel blij.”

De MotoGP gaat op 4 augustus verder in Tsjechië.

Marquez rijdt na zijn zege rond met een ballon met het getal 10.
Marquez rijdt na zijn zege rond met een ballon met het getal 10.

Bron: AD.nl