QN Sport+ Television N.V.

Márquez ziet niet meer dubbel en maakt zondag rentree in Austin

Motorcoureur Marc Márquez mag weer racen. Zondag maakt hij op het Circuit of the Americas in Austin, Texas zijn rentree in de MotoGP. De zesvoudig wereldkampioen lag eruit vanwege een kwaal aan zijn zicht. Enkele testronden op het circuit Alcarras in Spanje gaven de doorslag: Márquez mag weer en vloog gister naar de Verenigde Staten.

Márquez crashte ruim twee weken geleden hard in de warming-up van de Grand Prix in Indonesië. De coureur viel op zijn hoofd en werd met een lichte hersenschudding naar het ziekenhuis afgevoerd, waar dokters vervolgens ook diplopie bij hem vaststelden.

Diplopie is een kwaal waarbij dubbel zicht ontstaat. Het is niet de eerste keer dat dit Márquez overkomt. In 2011 na een crash in Maleisië en in 2021 na een val op een crossmotor dook de kwaal ook al op. Door zijn val in Indonesië Márquez miste de derde race van het seizoen in Argentinië.

“Het is een geweldig gevoel om terug te keren en vooral om dat te doen op één van mijn favoriete circuits”, liet Márquez weten. Márquez won op één race na (2019) alle edities waar hij aan de start van de GP van Austin verscheen.

“Hoe de situatie ook is, ik geniet er echt van om in Texas te rijden en heb er ongelooflijke herinneringen aan. We hebben wat werk te doen na het missen van twee races en het hele Argentinië-weekend, dus ik ben hier op dit moment niet om een doel te stellen. Het belangrijkste is dat we dit weekend weer op de motor zitten.”

DTSNV

Op de motor zitten, was in 2020 en 2021 geen vanzelfsprekendheid. Márquez miste vrijwel het hele seizoen in 2020 door een armbreuk en complicaties die optraden. In 2021 moest hij vier van de achttien races aan zich voorbij laten gaan.

 

 

 

Bron:Nos.nl