QN Sport+ Television N.V.

Mathieu van der Poel verstevigt het geel na monsterrit

LE CREUSOT – De langste etappe (249 kilometer) van de Tour de France is gewonnen door Matej Mohoric (Bahrain-Victorious). Mathieu van der Poel verstevigde zijn gele trui, terwijl Primoz Roglic veel tijd verloor.

Vanaf de start was het koers. Veel renners probeerden weg te komen, waaronder ook geletruidrager Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Julian Alaphilippe. Op 208 kilometer voor de meet reed er een enorme kopgroep weg met daarbij als grootste namen Van der Poel, Van Aert, Kasper Asgreen, Vincenzo Nibali, Simon Yates, Mark Cavendish en Jasper Stuyven. Naast Van der Poel waren er met Mike Teunissen, Dylan van Baarle en Boy van Poppel nog drie Nederlanders present. De ploeg van wittetruidrager en de grote favoriet Tadej Pogacar, UAE Emirates, moest daarachter veel vuil werk opknappen zonder dat ze terrein goed wist te maken.

 Vooraan werd de finale vroeg geopend. Mohoric trok na de eerste klim van de dag door en kreeg een aantal Belgen met zich mee. De Sloveen bleek echter de sterkste en gooide ze met een dikke vijftien kilometer te gaan allemaal over boord.

Verlies voor Roglic

Ondertussen had zijn landgenoot Primoz Roglic het een stuk zwaarder. De van een zware val herstellende renner kon het tempo van de favorieten niet volgen. Hij verloor minuten. Uit de groep der favorieten reed haast op hetzelfde moment Richard Carapaz weg. Hij werd echter in de laatste meters weer ingerekend.

De gele trui van Van der Poel leek nog even in gevaar te komen, toen hij Kasper Asgreen ver liet wegrijden. Hij begon echter op tijd aan de achtervolging, waardoor de Deen vlak voor de streep weer ingerekend werd.

Voor Mohoric maakte het allemaal weinig uit. Hij reed onbedreigd naar de ritzege. Hij heeft daardoor in alle grote rondes minimaal een etappe gewonnen. De Belg Jasper Stuyven werd tweede. Van der Poel werd vierde achter Magnus Cort Nielsen op 1’40”.

 

 

Bron:Telegraaf.nl