QN Sport+ Television N.V.

Matthijs de Ligt maanden aan de kant na schouderoperatie

Matthijs de Ligt is woensdagochtend geopereerd aan zijn rechterschouder. Volgens Juventus is de operatie in het Salvator Mundi-ziekenhuis in Rome goed verlopen. Drie artsen van de kliniek voerden in aanwezigheid van teamarts Luca Stefanini de ingreep uit, waarbij de schouder van De Ligt is gestabiliseerd.

Naar verwachting staat De Ligt drie maanden aan de kant. De verdediger zal er niet bij zijn als de Serie A halverwege september het nieuwe seizoen begint onder de nieuwe trainer Andrea Pirlo. Ook mist De Ligt vermoedelijk de acht interlands die Oranje nog speelt dit jaar. Het betreft zes wedstrijden in de Nations League (Polen op 4 september en 18 november, Italië op 7 september en 14 oktober en Bosnië-Herzegovina op 11 oktober en 15 november). Ook mist hij de oefenduels met Mexico (7 oktober) en Spanje (11 november).

De Ligt kondigde zelf de operatie aan nadat zijn club vorige week werd uitgeschakeld in de Champions League tegen Lyon. „Ik ga binnenkort onder het mes en het zal enige tijd duren voor ik volledig ben hersteld.”

Telesport