QN Sport+ Television N.V.

Max Verstappen dit weekend naar Marokko voor taakstraf

Meelopen met de stewards van de ePrix van Marrakesh, dat is deels de invulling van de taakstraf van Max Verstappen. Die straf kreeg hij voor zijn confrontatie met Esteban Ocon na afloop van de Grand Prix van Brazilië. 

De twee kwamen tijdens de race met elkaar in botsing toen achterblijver Ocon leider Verstappen wilde passeren om zich te unlappen. Het incident koste Verstappen de overwinning en dus kwam hij kwaad verhaal halen bij Ocon. Daarbij schold hij de Fransman uit en duwde Verstappen hem meerdere keren.

“De stewards hebben van Verstappen begrepen dat hij ontzettend kwaad was over het incident. Hij heeft verklaard dat het niet zijn intentie is geweest om Ocon een klap te geven”, zo stond er in de beslissing van de FIA destijds. “We begrijpen zijn passie maar sportmannen horen zich te beheersen en als rolmodel te dienen. Daar heeft Verstappen in gefaald.”

Eracingnews365.com schrijft dat Verstappen vrijdagavond nog in de Marokkaanse stad aankomt en dat hij zich zaterdagochtend op Circuit International Automobile Moulay El Hassan moet melden bij steward (en ex-coureur) Vitanonio Liuzzi.

Het moment waar het allemaal omdraaide, achterligger Esteban Ocon wil raceleider Max Verstappen inhalen maar dat vreselijk verkeerd.

 

 

 

Bron: Formule1.nl