QN Sport+ Television N.V.

Max Verstappen over Red Bulls F1-demonstraties

Als één team bekendstaat om zijn bijzondere Formule 1-demo’s, dan is het wel Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team laat geen mogelijkheid onbenut om op spectaculaire wijze in de publiciteit te treden. In een video van Mobil 1 The Gridvertelt Max Verstappen hoe die demonstraties in zijn werk gaan.

Donuts zijn onderdeel van de meeste F1-demo’s, maar hebben ook hun uitwerking op de auto. “De temperatuur van de auto is vooral een probleem als we donuts doen”, legt Max Verstappen uit. “We mogen niet over een bepaalde temperatuur heen, dus ik moet dat gewoon in de gaten houden. Ik kijk op de dash en als ik zie dat hij stijgt naar de maximale hoogte, dan stop ik met donuts en rijd ik verder. Als ik gewoon doorrijd zoals het hoort, dan zijn de temperaturen allemaal onder controle.”

Verstappens meest recente demonstratie was afgelopen mei in het Nederlandse Zandvoort. Tijdens de Jumbo Racedagen zette Red Bull Racing voor het eerst drie auto’s tegelijkertijd in. “Er waren heel veel mensen, dat is altijd goed om te zien”, aldus Verstappen. “Het is natuurlijk net wat leuker om met drie Formule 1-auto’s tegelijk te rijden, met Daniel en David op de baan.”

 

 

Bron: Formule1.nl