QN Sport+ Television N.V.

Max Verstappen: ’Pech en geluk tegelijk’

Max Verstappen zat zich zondag tijdens de Grand Prix-Brittannië bijna anderhalf uur lang stierlijk te vervelen achter het stuur van zijn Red Bull-bolide, waarmee op de derde plek rondreed. In de slotfase schrok de Nederlander wakker toen eerst Valtteri Bottas en later Lewis Hamilton een lekke band opliep.

„Ik heb geluk en pech tegelijk”, zo luidde na afloop de eerste reactie van Verstappen, die alleen Bottas nog wist te passeren. Omdat hij een pitstop had gemaakt om op verse banden de snelste rondetijd te rijden, kwam hij uiteindelijk luttele seconden tekort om Hamilton van de zege te houden.

„Maar, ach. Ik ben heel blij met mijn tweede plaats. We hebben gewoon geluk gehad en plekje gewonnen. Als Bottas geen lek had gereden, was ik derde gewonnen. De Mercedessen waren gedurende de race ook gewoon te snel. Het was voor mij een vrij eenzame race”, aldus Verstappen, die van Charles Leclerc op een kort gevecht na de start niets te vrezen had. De Ferrari-coureur schoof door de lekke band van Bottas op naar de derde plaats.

Lewis Hamilton

Hamilton beleefde in de slotronde angstige momenten en was na afloop dan ook dolgelukkig dat hij nipt stand wist te houden. „Ik voelde mijn hart in mijn keel bonzen”, verklapte de Brit na afloop.

„Ik was bang dat ik te langzaam was om Verstappen van mij af te houden of verdere schade aan mijn auto zou oplopen. Ik bad dat ik het vol zou houden. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt in een laatste ronde. Gelukkig liep het goed af.”

 

 

Bron: Telegraaf.nl