QN Sport+ Television N.V.

McGregor: ‘Als Khabib blijft weigeren om te vechten, moet zijn titel worden afgepakt’

Conor McGregor was er vandaag tijdens de persconferentie voorafgaand aan zijn gevecht met Dustin Poirier, zaterdag in Abu Dhabi, duidelijk over. Khabib Nurmagomedov, UFC-kampioen bij de lichtgewichten, moet vechten of zijn titel inleveren. De Rus ging eind vorig jaar met pensioen maar heeft de titel nog in handen.

Met een gevecht tegen Dustin Poirier over slechts een paar dagen, probeert Conor McGregor zijn focus op UFC 257 te houden. Maar het is bijna onmogelijk voor de voormalige kampioen in twee gewichtsdivisies om lichtgewichtkoning Khabib Nurmagomedov te negeren. Die hangt als een schaduw boven het evenement.

Grote schok

McGregor verloor van Nurmagomedov tijdens hun gevecht in 2018. Sinds die tijd heeft de Ier slechts één keer gevochten. Khabib verdedigde zijn titel nog twee keer, voordat hij zijn handschoenen achterliet in de kooi na een overwinning op Justin Gaethje afgelopen oktober.

De aankondiging van het pensioen was een schok voor iedereen rondom de Rus. Deze verklaarde dat hij van plan was de sport te verlaten nadat hij een belofte aan zijn moeder had gedaan, na de tragische dood van zijn vader eerder in 2020. Toch zegt UFC-president Dana White dat de Rus weer terugkeert, echter duurt dit te lang voor McGregor.

De Ier zei vandaag dan ook dat Khabib hem bewust ontloopt en bang is. ,,Ik zou ervoor zorgen dat als Khabib mij blijft ontwijken en de toewijding om opnieuw te vechten ontwijkt, hij van de titel moet worden gestript en er een titelgevecht moet zijn”, zei McGregor. ,,Maar ik weet zeker dat het na dit gevecht zal gebeuren. Ik ben benieuwd naar wat zijn excuus is of wat er na het gevecht wordt gezegd, maar ik voorspel dat zijn titel wordt afgepakt.”

 

Bron: AD.nl