QN Sport+ Television N.V.

McIlroy: ‘Major gaat voor goud in Rio’

De topgolfers Jordan Spieth en rivaal Rory McIlroy staan niet te trappelen om olympisch goud te winnen op de Spelen in Rio komende zomer.

McIlroy liet er geen twijfel over bestaan wat hij liever zou winnen. “Ik denk dat een groot kampioenschap het hoogtepunt is in onze sport”, meende de Noord-Ier, die twee majors won in 2014, maar die top ranking vorig jaar verloor na een trage start en een enkelblessure. Dat vertelde de nummer drie van de wereld aan verslaggevers op weg naar de start van de Europese Tour met het  Abu Dhabi Championship op donderdag.

“Ik denk dat ik zal later worden herinnerd door mijn majorzeges. Alles wat ik als kind al droomde was het winnen van majors. Ik heb nog nooit gedroomd van een medaille op de Olympische Spelen,” voegde hij eraan toe.

De Amerikaan Spieth denkt daar iets genuanceerder over: Ik zou zeggen dat een gouden medaille heel, heel bijzonder zou zijn.” De 22-jarige nummer een van de wereld heeft toch andere prioriteiten voor 2016. “Het winnen van de tweejaarlijkse Ryder Cup met het Amerikaanse team in Minnesota in september/oktober is het grote doel van dit jaar.”

Bron: telesport.nl