QN Sport+ Television N.V.

‘McLaren heeft Ricciardo verteld dat het hem in 2023 door Piastri wil vervangen’

Daniel Ricciardo heeft van McLaren te horen gekregen dat het team niet met hem door wil gaan in 2023, en zijn landgenoot Oscar Piastri hem dan vervangt. Dat bericht Motorsport.com.

Een grote verrassing is dat niet, gezien de ontwikkelingen op de rijdersmarkt de afgelopen week én het feit dat Ricciardo al worstelt sinds hij in het papaya-oranje getooid is. Sinds zijn overstap naar het team uit Woking in 2021 heeft de Aussie McLarens verwachtingen – op één magische middag in Monza na – niet waargemaakt.

Ricciardo heeft desondanks nog wél een doorlopend contract met McLaren. Het team en de coureur moeten nu dus om de tafel om een (financiële) schikking te treffen, meldt Motorsport. Volgens diezelfde publicatie is Ricciardo nog altijd van zins zijn carrière in de Formule 1 te vervolgen. Zijn meest logische bestemming is dan wellicht Alpine, waar Piastri mee in de clinch ligt.

Alpine kondigde Piastri afgelopen dinsdag namelijk aan voor 2023, in reactie op het maandagochtend naar buiten gekomen nieuws dat Fernando Alonso naar Aston Martin gaat. Piastri liet echter weten dat er geen sprake is van een overeenkomst voor 2023 tussen hem en Alpine en hij niet voor dat team zal rijden. De reden daarachter was al snel duidelijk: hij heeft een deal met McLaren voor 2023.

Alpine meent echter in haar recht te staan, dus beraamt zich mogelijk op juridische stappen. Voor Ricciardo lijkt de hele soap hoe dan ook het einde van zijn relatie met McLaren in te luiden. Alpine is daarbij een team waar hij mee bekend is: hij reed in 2019 en 2020 voor voorganger Renault. Veel andere (realistische) opties heeft hij niet binnen de Formule 1.

DTSNV

 

 

 

Bron:Formule1.nl