QN Sport+ Television N.V.

Megatransfer Haaland bijna rond: Manchester City meldt akkoord met Dortmund

Wereldster Erling Haaland staat op het punt om naar Manchester City te vertrekken. De Engelse grootmacht heeft in een statement laten weten dat de club met Borussia Dortmund een akkoord heeft bereikt over de overgang van de spits.

Een persoonlijk akkoord tussen City en Haaland is er nog niet, maar dat lijkt een kwestie van tijd. De onlangs overleden zaakwaarnemer Mino Raiola had bedongen dat de 21-jarige voetballer voor een bedrag van 75 miljoen euro kon vertrekken.

Met een heuse Haaland-tour gingen Raiola en de vader van de Noor vorig jaar langs bij alle topclubs van Europa. Dat de keuze nu op Manchester City is gevallen, is logisch gezien het verleden van vader Alf-Inge Haaland, die van 2000 tot en met 2003 zelf voor de The Citizens speelde.

Fenomeen

City heeft met Haaland eindelijk de gewenste topspits binnen. De ploeg van trainer Pep Guardiola was sinds het vertrek van Sergio Agüero naar Barcelona afgelopen zomer op zoek naar een onbetwiste nummer één in de punt van de aanval.

DTSNV

Haaland, die in januari 2020 van Red Bull Salzburg naar Dortmund ging, speelde tweeënhalf seizoenen voor Borussia Dortmund. Daar groeide hij met 85 doelpunten in 88 wedstrijden uit tot een fenomeen. Hij wist met zijn ploeg echter maar één prijs te pakken: de DFB-Pokal in 2021.

Bron:Nos.nl