QN Sport+ Television N.V.

Mendy-proces begonnen: ’Hij sloot vrouwen op in ’panic room’ en verkrachtte hen’

MANCHESTER – Het proces tegen topvoetballer Benjamin Mendy is maandag van start gegaan. De 28-jarige verdediger van Manchester City wordt beschuldigd van verkrachting en aanranding van zeven verschillende vrouwen. De misdrijven zouden hebben plaatsgevonden tussen oktober 2018 en augustus 2021.

Op de eerste dag van het proces vertelde aanklager Timothy Cray QC aan de juryleden dat twee vrouwen beweerden dat ze naar afgesloten kamers in het huis van de voetballer werden gebracht en verkracht. De juryleden zagen beelden van Mendy’s huis waarop de ingewikkelde sloten, die alleen van binnenuit ontgrendeld kunnen worden en bedoeld zijn om inbrekers de toegang te beletten, te zien zijn.

„Die kamers hebben een speciaal deurslot en twee van de getuigen hadden, onafhankelijk van elkaar, het gevoel dat ze opgesloten waren”, legde Cray uit. „De ’master bedroom’ heeft speciale sloten die je laat maken wanneer je wellicht een doelwit bent voor inbrekers. Zo creëer je een soort van ’panic room’. Van buitenaf kan je de deur op geen enkele manier openen, van binnenuit wel. Maar het punt is dat je moet weten hoe je die deur moet openen. De vrouwen kregen daarom het gevoel dat ze opgesloten zaten.”

DTSNV

Mendy ontkent alle aanklachten. Het proces in Chester Crown Court zal tot november duren. Ook een vriend van Mendy, Louis Saha Matturie (41), staat terecht. Hij zou de voetballer geholpen hebben jonge vrouwen te vinden en was aanwezig op feestjes waar vrouwen beweerden verkracht te zijn. Ook Saha ontkent alle aanklachten van verkrachting en aanranding.

 

 

Bron: Mirror/Het Nieuwsblad/Telegraaf