QN Sport+ Television N.V.

Mengão trekt zich terug uit finale game

De beslissende game 3 van de hoofdklasse zaalvoetbalfinale tussen titelverdediger Styx en Mengão vindt zondagavond geen voortgang. Dat heeft de Surinaamse Zaalvoetbalbond niet zo lang terug in een persbericht kenbaar gemaakt.

Na de verloren game 2 van woensdagavond heeft Mengão vrijdag in een schrijven aan het SZVB-bestuur “ernstig protest” aangetekend en bekendgemaakt zich terug te trekken uit de finale. De club is ontevreden over de arbitrage en het feit dat het bestuur onder leiding van Rolf Verwey niet optreedt tegen “fouten van de arbiters elke keer in het nadeel van Mengão”.

Het SZVB-bestuur dat “zeer verbaasd” is over de strekking van het schrijven en het besluit van Mengão nodigde de meervoudig oud-kampioen daarop uit voor een gesprek zaterdagmiddag half twaalf om de brief te bespreken. “Vanaf het moment van ontvangst van het schrijven heeft het bestuur intensief geprobeerd om met de leiding van Mengão in dialoog te treden. Echter, men is niet ingegaan op de uitnodigingen van het bestuur”, aldus de SZVB in de persverklaring van zondag.

Het bestuur wijst erop dat door dit “onbegrijpelijk standpunt” de zaalvoetbalgemeenschap “ernstig wordt gedupeerd”. Het bestuur van de SZVB is “zeer verontwaardigd” en maakt duidelijk dat de “tuchtrechtelijke afhandeling” door de tucht- en geschillencommissie van de SZVB zal worden bepaald.

Bron : dwtonline.com