QN Sport+ Television N.V.

Mercedes onthult kleurstelling voor nieuwe seizoen

Mercedes heeft als tweede Formule 1-team de kleurstelling voor het nieuwe seizoen onthuld. De renstal van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas is als vanouds te bewonderen in een voornamelijk zilveren kleur.

Mercedes onthulde ook dat Ineos een belangrijke partner wordt van het team. De sponsor en het team gingen in december al een technologische samenwerking aan. Ineos is al bekend in de sport door het gelijknamige wielerteam. ,,We zitten hier voor de lange termijn”, zei teambaas Toto Wolff in de Royal Automobile Club in Londen. De naam van Ineos staat onder meer op de voorvleugel en de luchtinlaat boven de cockpit. ,,Voor Mercedes is de Formule 1 een enorm marketingplatform. Deze sponsorovereenkomst bevestigt de wens om door te gaan met onze succesvolle reis in de Formule 1.”

Mercedes presenteert vrijdag officieel de nieuwe auto. ,,Voor Mercedes is de Formule 1 een enorm marketingplatform. Deze sponsorovereenkomst bevestigt de wens om door te gaan met onze succesvolle reis”, aldus Wolff.

Vertrek

De afgelopen weken werd gespeculeerd over een vertrek van Mercedes uit de Formule 1, omdat voor volgend jaar ingrijpende wijzigingen op de planning staan. Wolff had die geruchten vorige week ontkend, maar zei toen wel dat er nog de nodige gesprekken gevoerd moeten worden tussen de teams en Liberty Media, het bedrijf dat eigenaar is van de Formule 1.

,,Dat proces heeft tijd nodig. Er zijn nog heel wat onderwerpen waarover we overeenstemming moeten bereiken”, zei Wolff. De Oostenrijker gaat binnenkort ook praten met zijn kopman Hamilton, die afgelopen jaar voor de zesde keer wereldkampioen werd. Het contract van de 35-jarige Brit loopt eind dit jaar af. ,,Lewis is momenteel de beste coureur in de Formule 1 en wij geven hem het beste materiaal. Dat spreekt hem aan.”

Eerder maakte Haas de nieuwe wagen al openbaar. Morgenavond zal Ferrari ook de nieuwe wagen onthullen. Uiteraard zijn op deze beelden nog niet de nieuwste ontwikkelingen te bewonderen. Deze zullen pas tijdens de eerste testweek te zien zijn. Die staat volgende week op het programma in Spanje.

Het Red Bull van Max Verstappen onthult woensdag de wagen. De eerste Grand Prix is op 15 maart in Australië.

Bron: Adsport