QN Sport+ Television N.V.

Mertens na transfer vier miljoen euro rijker: ‘Ik wil hier een legende worden’

Dries Mertens vervolgt zijn loopbaan bij Galatasaray. De Turkse topclub bevestigt de komst van de Belgisch international en maakt in het clubstatement direct bekend wat dit Mertens oplevert.

 

Mertens, die transfervrij was sinds zijn vertrek bij Napoli, is met vier miljoen euro naar Istanbul gelokt. De aanvaller krijgt een jaarsalaris van 2,9 miljoen euro en een tekenpremie van 1,1 miljoen euro. Mertens heeft voor één jaar getekend, met een optie voor nog een seizoen.

 

Zoals dat gaat in Turkije, werd Mertens op het vliegveld ontvangen door dolenthousiaste supporters. ‘In Napels zijn de fans ook gek’, zei Mertens volgens Het Laatste Nieuws tegen Turkse media. ‘Maar tegelijk hangt er ook een familiale sfeer. Daarom ben ik hiernaartoe gekomen. Ik wil hier een legende worden.’

 

DTSNV

Mertens werd al een legende bij Napoli, waarvoor hij in negen jaar tijd 397 wedstrijden speelde en 148 keer scoorde. Daarmee is hij topscorer aller tijden van de Italiaanse club. Voor zijn avontuur in Napels kwam Mertens uit voor PSV, FC Utrecht en AGOVV Apeldoorn.

vi.nl