QN Sport+ Television N.V.

Merville Blatz verwacht goede resultaten van natio

De nationale vrouwen senioren selectie van Suriname vertrok vanmorgen naar Guyana voor deelname aan de WK Kwalificatie wedstrijden op senioren niveau. Suriname is in poule E en zal het tegen Barbados , Guyana en Bermuda opnemen. Merville Blatz maakt ook deel uit van deze selectie. Deze 28 jarige spits van de selectie komt vanaf haar jeugdjaren uit voor Suriname. Haar international basisi legde zij als speelster van de IGS selectie.

Volgens Blatz zal jhet haar tiende keer zijn dat ze voor Suriname zal uitkomen. Gelet op de voorbereidingen verwacht ze wederom een goede beurt van de selectie. Onlangs waren de dames in Trinidad& Tobago en hadden daar een goede beurt gemaakt. Het team nam het op tegen het gastland en wist die met 7-0 te verslaan. In een ander partij stond Suriname tegen over Guyana. Dat duel eindigde 2-2 en wist hun partij tegen Grenada met 6-5 te winnen.

Bij de kwalificatiepartijen zal Suriname het opnemen tegen Barbados, Guyana en Bermuda. Voor wat de geschiedenis betreft heeft Suriname drie keer tegen Guyana gespeeld. Van de drie partijen wist de selectie 1 keer te winnen. Dat op u-20 niveau.Verder heeft nation 1 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. Suriname heeft in het verlengde daarvan nog nooit op senioren niveau tegen Barbados gespeeld evenals niet tegen Bermuda.

Volgens Bltaz is er sprake van een goede voorbereding en dat zl zich bij de te spelen kwalificatiewedstrijden moeten uiten. Voor haar betekend het heel veel dat ze nog steeds deel mag uit maken van de selectie. De wedstrijden worden in het Lenora Track & Field stadion gespeeld.
De poule winnaar kwalificeert zich voor de tweede ronde.
Het wedstrijdschema van poule E
Datum Tijd Team A Team B
23 mei 2018 17.00u Barbados Suriname
23 mei 2018 19.30u Guyana Bermuda
25 mei 2018 17.00u Bermuda Barbados
25 mei 2018 19.30u Suriname Guyana
27 mei 2018 17.00u Suriname Bermuda
27 mei 2018 19.30u Barbados Guyana