QN Sport+ Television N.V.

Messi gaat maar door

Barcelona heeft op weg naar zijn 25e landstitel een moeizame overwinning geboekt op laagvlieger Leganés (3-1). De thuisploeg hoefde zich een groot gedeelte van de wedstrijd niet bovenmatig in te spannen en leek aan twee treffers van Lionel Messi in de eerste helft genoeg te hebben voor de drie punten.

De thuisploeg wilde het met het oog op de return in de kwartfinale van de Champions League dinsdag bij AS Roma rustig aan doen, maar kreeg in de 70e minuut een onverwachte tegentreffer om de oren na een enigszins van richting veranderd schot van Nabil El Zhar.

Barcelona kwam niet echt in de problemen en Messi zelf besliste kort voor tijd de wedstrijd met zijn derde treffer van de avond en zijn 29e van het seizoen. Met nog zeven wedstrijden te gaan, heeft Barcelona een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Atlético Madrid.

Die ploeg kan zondag in de derby van de hoofdstad bij Real Madrid de achterstand terugbrengen tot negen punten.