QN Sport+ Television N.V.

Messi: Ik wil de Copa winnen voor Argentinië

Alle mogelijke prijzen won hij al met FC Barcelona, maar een hoofdprijs met Argentinië ontbreekt nog altijd op de uitpuilende erelijst van Lionel Messi. Die leemte moet deze maand worden opgevuld tijdens de jubileumeditie van de Copa América in de Verenigde Staten.

,Dit is een heel speciaal toernooi voor mij, zeker na de verloren finale van vorig jaar”, zei de aanvoerder van de ‘Albicelestes’ maandag in de Spaanse krant El Mundo Deportivo. ,,Daarom wil ik de Copa América dolgraag winnen voor Argentinië.”

Messi leidde zijn land in 2005 op Nederlandse bodem naar winst van het WK voor spelers onder 20 jaar en drie jaar later in Peking naar olympisch goud. Daarmee zijn de Argentijnen echter niet tevreden. Ze willen dat Messi hen een absolute hoofdprijs bezorgt, zoals Diego Maradona deed op het WK van 1986. Die druk rust al jarenlang op de ranke schouders van de dribbelkoning.

Nachtmerrie
Twee jaar geleden bereikte Argentinië aan de hand van Messi de WK-finale, maar daarin was Duitsland in de verlenging te sterk. De eindstrijd van de Copa América ging vorig jaar tegen Chili verloren via strafschoppen. ,,Een nachtmerrie zonder eind”, schreef een Argentijnse krant toen. ,,We zitten al 22 jaar zonder prijs.”

De vicewereldkampioen opent de Copa América in de Nederlandse nacht van maandag op dinsdag tegen Chili, een beladen herhaling van de finale van vorig jaar. Messi moet dan naar alle waarschijnlijkheid toekijken. De aanvaller heeft nog steeds last van de rugblessure die hij ruim een week geleden opliep en trainde de afgelopen dagen apart van de groep. Zondag werd Messi wel weer met een bal gesignaleerd.

Door: ad.nl