QN Sport+ Television N.V.

Messi is ’een beetje moe’

Lionel Messi voelde zich naar eigen zeggen ’een beetje moe’, maar na de wedstrijd tegen Internazionale was de aanvaller van FC Barcelona vooral blij dat hij eindelijk weer eens negentig minuten had gevoetbald.

„Ik ben een beetje moe en mis nog wat conditie, maar zodra ik meer wedstrijden ga spelen, zal dat beter gaan”, zei de Argentijn na het gewonnen duel in de Champions League (2-1). „Ik voel me op m’n best als ik veel wedstrijden speel.”

Messi begon wat later aan de voorbereiding vanwege zijn deelname aan de Copa América en hij liep daarna al snel een kuitblessure op. De aanvoerder van Barcelona maakte onlangs dan eindelijk zijn eerste speelminuten van dit seizoen, maar vorige week liep hij weer een lichte spierblessure op.

Tegen Inter begon Messi in de basis en hij wist de negentig minuten vol te maken. Met een fraaie dribbel leidde hij in de slotfase zelfs de winnende treffer van Luis Suárez in. „Ik ben blij dat ik de wedstrijd kon uitspelen. Ik probeer nu in het ritme te komen.”

FC Barcelona kwam in het eigen Camp Nou al vroeg op achterstand en ontsnapte voor rust een paar keer aan een grotere achterstand. „We hadden het in de eerste helft lastig, maar we wisten dat na rust om te draaien”, zei Messi.

Met Arturo Vidal in plaats van Sergio Busquets kon de thuisclub Inter onder druk zetten. „Met Busquets, Arthur en Frenkie de Jong hadden we wel controle op het middenveld, maar we moesten meer in de buurt van hun strafschopgebied komen”, zei trainer Ernesto Valverde.

Dankzij Suárez en Messi pakte Barcelona in de slotfase de volle buit. „Hopelijk raakt Leo niet weer geblesseerd, want alles gaat makkelijker als hij meedoet”, zei doelman Marc-André ter Stegen.

Telesport