QN Sport+ Television N.V.

Messi krijgt boete voor eerbetoon aan Maradona, gele kaart blijft staan

Lionel Messi krijgt de minimale boete van de Spaanse voetbalbond voor zijn eerbetoon van afgelopen zondag aan Diego Maradona. De gele kaart voor de Argentijnse sterspeler van Barcelona blijft ook gewoon staan.

Ronald Koeman pleitte er dinsdag tijdens zijn perspraatje richting het Champions League-duel met Ferencváros nog voor om de gele kaart die Messi kreeg kwijt te schelden gezien de reden van zijn actie. De 33-jarige linkspoot had onder zijn wedstrijdshirt een oud shirt van Newell’s Old Boys aan, de Argentijnse club waar hij en Maradona allebei een hostorie hebben, en toonde dat na zijn doelpunt tegen Osasuna (4-0).

‘We weten dat die regel er is, maar we weten ook dat Messi het deed uit bewondering voor Maradona. Het is niet aan mij, maar ik zou de kaart kwijtschelden’, luidde de oproep van Koeman aan de Spaanse voetbalbond (RFEF). Die heeft woensdag in een statement echter laten weten dat de regels niet in een uitzondering voorzien, hoe lovenswaardig de actie van Messi ook was, en dat resulteert in een boete van 600 euro.

De boete valt lager uit dan Spaanse media in eerste instantie verwachtten, namelijk het maximale bedrag van drieduizend euro. Desondanks is de verwachting dat Barcelona in beroep zal gaan tegen de boete voor Messi. Spaanse media signaleren dat dergelijke straffen in het verleden wel eens zijn teruggedraaid door de beroepscommissie bij vergelijkbare gevallen met Sergio Ramos, José Callejón en Cristiano Ronaldo.

 vi.nl