QN Sport+ Television N.V.

Messi leidt Barca met voetbalshow langs Mallorca

53STE HATTRICK – Lionel Messi liet maar weer eens zien waarom alleen hij die Gouden Bal, zijn zesde, verdiende. De Argentijn maakte voor FC Barcelona een hattrick tegen laagvlieger Mallorca: 5-2. 

FC Barcelona had er zin in tegen Mallorca, de nummer zeventien van La Liga. Na zeven minuten bracht Antoine Griezmann de thuisploeg op voorsprong op aangeven van doelman Marc-André ter Stegen. Daarmee leidde de Fransman het doelpuntenbal in. Tien minuten later verdubbelde Messi de voorsprong: 2-0. Na een half uur maakte Ante Budimir de aansluitingstreffer.

Maar Messi zou Messi niet zijn als hij zijn ploeg bij de hand zou nemen. Vlak voor rust tekende hij voor 3-0. Maar de fraaiste treffer van de avond kwam op naam van Luis Suárez. Op aangeven van Frenkie de Jong, die na ruim een uur werd gewisseld, scoorde de spits met een fraaie hakbal in de verre hoek. Een fraai staaltje techniek van de Uruguayaanse spits: 4-1.

Na rust nam FC Barcelona wat gas terug. Dat moest de thuisploeg bekopen met de tweede treffer van Budimir. Als Mallorca nog hoopte op een stunt, dan schoot Messi die teniet. Hij schoot hard raak via de onderkant van de lat: 5-2. De treffer betekende zijn 53ste hattrick in zijn carrière. Zo leidde de grote meester zijn ploeg weer naar de koppositie (op basis van doelsaldo). FC Barcelona en Real Madrid ontmoeten elkaar op woensdag 18 december voor El Clásico in Camp Nou.

 

Bron: AD.nl