QN Sport+ Television N.V.

Messi vertraagt uitreiking Copa America

Lionel Messi weigerde na afloop van de wedstrijd tussen Chili en Argentinië om de kleedkamers uit te komen voor de uitreiking van de individuele trofeeën.

Chili won de Copa America na een zinderende strafschoppenserie, waarin Alexis Sanchez met een Panenka beslissend was. De Chilenen zijn het best vertegenwoordig in het elftal van het toernooi, maar Messi was zoals verwacht de speler van het toernooi.

Doordat hij de trofee niet in ontvangst wilde nemen, liep de uitreiking tien minuten vertraging op. Vermoedelijk wilde Messi voorkomen dat hij, net als na het WK 2014 in Brazilië, zou worden uitgefloten door het publiek.

Doelman van het toernooi

Claudio Bravo, Gary Medel, Arturo Vidal, Marcelo Díaz en Eduardo Vargas verdienden alle vijf een plekje in het elftal van het jaar. Doelman Bravo was de enige van het Chileense kwintet die ook nog voor zijn positie in het veld een trofee kreeg als beste speler.

Ook Nicolas Otamendi, Jeison Murillo, Javier Mascherano, Christian Cueva, Guerrero en Lionel Messi maken deel uit van het elftal van het toernooi. Murillo werd verkozen tot talent van het toernooi. De 23-jarige Colombiaan maakte deze zomer de overstap van het Spaanse Granada naar Internazionale.

Bron: goal.com