QN Sport+ Television N.V.

Mexico ondanks rood Guardado langs Uruguay op Copa America

Mexico heeft zondag ondanks de eerste groepswedstrijd in groep C van de Copa America tegen Uruguay gewonnen. In een aantrekkelijk duel in Glendale werd het 3-1 voor de Mexicanen.

De Mexicanen begonnen scherp aan de wedstrijd. Na vier minuten kopte Alvaro Pereira de bal in eigen goal na een goede voorzet van Andrés Guardado.

Uruguay had het in de eerste helft lastig tegen het snel spelende Mexico. Na 44 minuten moest Uruguay verder met tien man na een tweede gele kaart voor Matias Vecino.

In de tweede helft kwam Uruguay beter in de wedstrijd. Een minuut nadat PSV-middenveleder Guardado met rood van het veld moest vertrekken, tekende Godin voor de 1-1.

Mexico was in de slotfase beter dan Uruguay. In de 84e minuut scoorde de 37-jarige aanvoerder Rafael Marquez met een hard schot uit een corner. In de 92e minuut bepaalde Hector Herrera de eindstand op 3-1.

Venezuela

In het andere duel in groep C won Venezuela met 1-0 van Jamaica. Josef Martinez, die speelt bij het Italiaanse FC Torino, maakte in Chicago na vijftien minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Mexico staat op doelsaldo eerste in de groep staat nu op doelsaldo eerste in groep C. Donderdag speelt Uruguay tegen Venezuela. Mexico treft dan Jamaica.

Door: NU.nl