QN Sport+ Television N.V.

Mexico verslaat Surinaamse vrouwen; 9-0

Na 2 jaar speelde de nationale vrouwenvoetbalselectie van Suriname weer een officiële wedstrijd. De tegenstander was uitgerekend de voetbalreus Mexico, de nummer 3 van de Concacaf en nummer 26 van de wereld. Suriname staat op nummer 129 van de wereld. We wisten dat het een moeilijke WK-kwalificatiewedstrijd zou worden in het grote Estadio Universitario in Mexico. Na een 4-0 ruststand wonnen de Mexicanen met 9-0.

Suriname had in deze wedstrijd niets in de melk te brokkelen, alhoewel qua positiespel we niet onderdeden; 55% om 45%. Echter, bij de andere statistieken, werden we overklast. Zo schoot Mexico 34 keer op het doel, waarvan 9 keer op het doel en allemaal waren goals. Suriname schoot geen enkele keer op het Mexicaans doel. We kregen ook geen enkele hoekschop.

Voor deze WK-kwalificatiewedstrijd had bondscoach Ray Frankel de beschikking over 5 spelers uit diaspora. Ze zijn zeker een toegevoegde geweest in de selectie van de Vrouwen Natio. In deze WK-kwalificatiereeks tevens Concacaf-prekampioenschappen, speelt Suriname nog 3 wedstrijden. De volgende wedstrijd is op 22 februari en wel thuis tegen Anguilla. Hierna volgt op 8 april een uitwedstrijd tegen Peurto Rico en de laatste wedstrijd is op 12 april thuis tegen Antigua & Barbuda.

 

 

 

Bron:Sun.sr