Miami Heat heeft Philadelphia 76ers in wedstrijd zes van de best-of-sevenserie verslagen. Heat won met 99-90 en kwam daardoor op een niet meer in te halen voorsprong van 4-2 tegen de 76ers.

Man van de wedstrijd bij Heat was zonder meer Jimmy Butler. Hij nam maar liefst 32 punten voor zijn rekening. Bij de 76ers doet sterspeler Joel Embiid al weer wat wedstrijden mee nadat hij een hersenschudding en een gebroken oogkas had opgelopen. Vannacht nam hij 20 punten voor zijn rekening.

Sterspeler Embiid
Heat stond in deze serie met 2-0 voor, maar mede door de comeback van Embiid kwamen de 76ers terug tot 2-2. Toch lukte het de Kameroener in de laatste twee wedstrijden niet om zijn stempel te drukken.

Heat kan zich opmaken voor de finales van de Eastern Conference, de ‘halve finale’ van de NBA. Het lukte het team uit Florida drie keer om de NBA winnend af te sluiten. Hoofdcoach Erik Spoelstra gaat proberen de successen van 2006, 2012 en 2013 proberen te evenaren.

DTSNV

Westen
Ongekende spanning in de Western Conference in de duels tussen Dallas Mavericks en Phoenix Suns. Vannacht wonnen de Mavericks het zesde duel van de Suns met 113-86. Daarmee komt de stand in de best-of-sevenseries tussen de Mavericks en Suns op 3-3. Opvallend is dat de thuisspelende ploeg nog steeds heeft gewonnen. Zondag staat het beslissende duel op het programma in het Footprint Center in Phoenix. Daar moet bijken of ook voor de zevende keer de thuisploeg wint en daarmee dus naar de finales van de Western Conference gaat.