QN Sport+ Television N.V.

Michael Boogerd ziet in de Pyreneeën kansen voor Primoz Roglic

De opwarmertjes naar Orcières-Merlette en Mont Aigoual zorgden nog niet voor het gehoopte vuurwerk in deze Tour de France. Twee aankomsten bergop, waar de grote verschillen tussen de favorieten uitbleven. Met dit weekeinde twee zware Pyreneeën-ritten op het Tour-menu kan niemand echter meer verstoppertje spelen. Telesport-columnist Michael Boogerd kijkt vooruit naar de bergetappes.

Doet Jumbo-Visma met Primoz Roglic en Tom Dumoulin de verwachte greep naar de macht? Laat geletruidrager Adam Yates zien dat hij daadwerkelijk een geduchte concurrent is voor de eindzege? Is Egan Bernal beter dan hij in de eerste zeven dagen liet blijken? Allemaal vragen die in de bergketen tussen Frankrijk en Spanje beantwoord gaan worden.

Boogerd verwacht dat Roglic zich laat zien in de korte ritjes, die juist om die reden loodzwaar gaan zijn. „Omdat het kort is, wordt er vaak harder gereden en dan gaat het op de laatste klim, de Col de Peyresourde, uit elkaar getrokken worden. De afdaling daarna gaat niet van invloed zijn, want dat is een brede weg waar geen winst te halen is”, zegt hij over de etappe van zaterdag.

„Zondag kan het een nog spectaculairder ritje worden. Eveneens een vlot koersverloop en dit is de etappe voor de eerste rustdag. Dan gaan de klassementsrenners zich wel laten gelden. De Col de Marie Blanque (7,7km à 8,6%) is geen lang klim, maar wel heel pittig. En de afdaling daarna is technisch, dus goede dalers kunnen hier wel voordeel halen. Roglic kan dat goed en Alaphilippe is wel iemand die voor ritwinst kan gaan.”

Telesport