QN Sport+ Television N.V.

Micheal Phelps waarschijnlijk gevangenis in

De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps is vandaag in de vroege uurtjes gearresteerd omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat. De politie hield de 18-voudig olympisch kampioen aan omdat hij veel te hard reed en met zijn auto in de Fort McHenry Tunnel in Baltimore over de doorgetrokken streep van rijbaan wisselde.

De radar gaf een topsnelheid aan van 135 kilometer per uur, waar ruim 70 is toegestaan. Toen hij tot stilstand was gedwongen net voorbij het tolplein na de tunnel maakte Phelps een allesbehalve nuchtere indruk. Hij zakte voor de tests die moesten aantonen dat er geen alcohol in het spel was. Het 29-jarige zwemidool werkte wel mee.

Phelps werd in 2004, op zijn 19de, al eens met een slok op achter het stuur vandaan gehaald. Hij bekende destijds onder invloed te zijn geweest en kwam er vanaf met een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden. Deze nieuwe zaak zou hem weleens zwaar kunnen worden aangerekend. Zijn zaakwaarnemer of advocaat was niet meteen bereikbaar voor commentaar.

Phelps nam na Londen 2012 afscheid met 22 olympische medailles in zijn bezit, maar is sinds een klein jaar weer in training. Hij heeft inmiddels zijn rentree gemaakt in het wedstrijdbad en overweegt zich serieus te gaan voorbereiden op Rio de Janeiro 2016. De verkeersovertredingen van vandaag zouden dat plan wel eens totaal kunnen veranderen.

Ook nu reageerde Phelps, via Twitter, schuldbewust nadat hij was opgepakt. ‘Mij is rijden onder invloed ten laste gelegd, ruime overschrijding van de snelheidslimiet en het passeren van de dubbele streep. Ik snap hoe ernstig dat is en neem de volle verantwoordelijkheid. Ik weet dat deze woorden op dit moment niet veel betekenen maar het spijt me verschrikkelijk dat ik iedereen zo heb teleurgesteld.’

AD.nl